Purtati corect masca in biserica

Nu avem niciodată prea multe de spus, nu ne interesează prea mult ce cred alții, noi ne bucurăm că El este cu noi, cum a promis. Dar Dumnezeu ne cheamă la respect. Să respectăm legile, să respectăm oamenii, să respectăm biserica și să avem nădejde.

Am observat o tendință a noastră, a creștinilor să credem că noi știm mai bine decât ceilalți, că noi suntem mai tari, mai speciali. Faptul că nu porți masca la biserică nu dovedește cât de credincios ești ci cât de mândru! Faptul că o așezi doar pe gură, e ca și cum nu o porți deloc. Nu ne place să ascultăm de mai marii noștrii, pentru că nu-i așa, noi știm mai bine!

Chiar dacă pastorul sau preotul face apel la începutul slujbei  către credincioși, să poarte masca, n-are a face, tu știi mai bine, ești mai deștept sau mai șmecher. Chiar dacă medicii recomandă purtarea măștii corect, să acopere nasul și gura, tu ești și medic, le știi pe toate, că doar e Dumnezeu cu tine, nu? Până la urmă ești român, dacă înțelegi…

În primul rând lui Dumnezeu Îi place ascultarea, iar dacă tu nu te conformezi, tu nu Îl respecți pe Dumnezeu, chiar dacă ești creștin de sute de ani… Dumnezeu ne porucește să ascultăm de mai marii noștrii. Deci nu e treaba ta să faci pe deșteptul și pe imunul, pentru că dacă vrea, Dumnezeu te dă jos imediat de pe piedestal.

În al doilea rând Dumnezeu ne poruncește să respectăm legile țării în care locuim. Dacă nu le respectăm, iar nesocotim pe Dumnezeu, interesant nu? Iar dacă cei care conduc țara, au hotărât că trebuie să purtăm mască în interiorul bisericilor, ar trebui să asculți, nu să faci pe sfântul, credinciosule! Nu e treaba ta să judeci dacă ar trebui sau nu purtată, ci să te supui! Așa face un creștin adevărat care nu are păreri înalte despre el!

Renunță să fii răzvrătit, respectă și vei fi respectat, iubește calea lui Dumnezeu. Ea nu e largă, pentru că dacă era, puteam să purtăm masca doar pe buze. Asta pentru cine dorește să înțeleagă.

În rest, laudă Domnului că ne putem închina împreună, chiar dacă e mai greu cu masca pe față, Dumnezeu ne cere să ascultăm și să o așezăm corect, nu pe ochi…