Lupta!Cu Dumnezeu vei birui.

Toți oamenii sunt susceptibili pieirii. Nu se pot salva singuri. De aceea, în Psalmul 40, David afirmă cu siguranță, că doar Dumnezeu te poate scoate din groapa aceea. Astăzi sunt mulți oameni care se luptă cu tot felul de probleme, vicii, necazuri, dureri, suferințe, stări de anxietate, gânduri negre. Toate acestea sunt mocirla unei vieți fără Dumnezeu.

Singurul care are putere să te ridice de acolo este Hristos. Singurul care te poate ajuta să te înfrânezi este Dumnezeul Îndurării. Nu lupta singur că obosești și cazi. David, era atât de jos încât oamenii din jur nu mai credeau posibil ca el să se recupereze. Totuși, în momentul în care Dumnezeu a văzut pocăința lui, El l-a ridicat iar ceilalți s-au temut de Dumnezeu.

Când amaleciții au venit la luptă împotriva lui Israel, Moise s-a urcat sus pe vârful muntelui. Când ridica mâinile, Israelul era mai tare, când obosea și le lăsa în jos era mai tare amalec. Oricât de mult te-ai chinui să biruiești cu puterile tale, la un moment dat, fără rugăciune și fără intervenția lui Dumnezeu, vei pica. Sunt vicii și lucruri de care oamenii sunt stăpâniți și nu pot scăpa decât prin rugăciune și multă luptă.

Probabil că atunci când privești la Moise, pe vârful muntelui, crezi că s-a pus la adăpost sau că a fost ușor. Ei bine, să stai o zi întreagă cu mâinile ridicate, fie și sprijinite de alții, nu e la îndemâna oricui. La final, după ce mâinile lui Moise au amorțit și l-au durut, dar a stat înaintea lui Dumnezeu, poporul a câștigat biruința.

În luptele grele, cu uriașii din viața ta, cu tine însuți, biruința o câștigă Domnul. În niciun caz nu ai șanse când stai în fotoliu și aștepți. Apelul către Isus se realizează prin rugăciune și nu e ușor. Dumnezeu trebuie căutat, nu accesat. El nu este site de știri.

Zbaterea umană continuuă după mai bine nu se poate realiza în afara lui Isus. Aveți în jur oameni pe care nu îi poate ridica nimeni și nu se pot ridica nici singuri. Hristos te ridică pentru că El te transformă și te schimbi.

Când vrem să stăm deasupra apei, trebuie să luptăm. Toți avem luptele noastre dar niciuna nu se câștigă fără Dumnezeu. Cere-I azi ajutor. Cheamă-L și îți va răspunde. El este șansa ta, unica…