Sa fim puternici

Suntem mai aproape de El decât oricând. Când Dumnezeu i-a spus lui Noe să-și facă o corabie, a știut ce avea să vină pe pământ. Oamenii nu l-au crezut pe Noe, li se păreau lucruri fantastice. Nici n-aveau cum să Îl creadă, cine se gândea la Dumnezeu atunci? Cine avea vreo relație cu Dumnezeu atunci?

Și azi e la fel. Puțini sunt cei care Îl cred pe Dumnezeu. Dacă le zici despre sfârșitul tuturor lucrurilor, oamenii au o repulsie, nu le place asta. Dar Dumnezeu Își va duce planul la final iar cei care cred au nevoie să se sfințească și mai mult.

Lumea se apropie de final și caută să zdrobească în oameni orice urmă de credință, orice urmă de relații frumoase, orice urmă de bunătate. Suntem apăsați nu de războaie în care mor oameni ci de lucruri mediatice care afectează psihicul omului, care apasă în fiecare zi câte puțin, în așa fel încât ne creează labilitate emoțională. Și din cauza asta mor oameni.

Singura cale de luptă cu astfel de presiuni este fuga. Să fugi de știrile apăsătoare, să fugi de lucrurie care te afectează și să te oprești acolo unde este Hristos. Au fost câteva săptămâni în care am refuzat să ascult vreo știre și în care m-am simțit extraordinar alături de Dumnezeu. Suntem încă în lumea aceasta și vrând nevrând, ce este în jur ne afectează. De aceea avem nevoie să ne detașăm.

Scopul lui Dumnezeu pentru noi e limpede dar mersul în cer nu se realizează decât luptând spre ce este înainte. Vom cădea dar nu vom fi înfrânți. Vom avea eșecuri dar ne vom ridica și vom avea privirea țintă la Hristos. “În cer, pe flori, nu poți intra…” Oricât de mult ne-ar plăcea, așa nu se poate.

Fiți credincioși. Ne așteaptă un viitor infinit mai bun. Aveți nădejde și când totul în jur pare că se năruie. Fiți tari, Mirele este aproape de tot.