In Egipt

Sunt mulți oameni în Egipt astăzi. Dumnezeu vrea să-i scoată de acolo pe toți, dar din păcate oamenii aleg cu mâna lor. Dumnezeu a scos poporul Israel din Egipt cu gând să le dea ceva mai bun. A fost greu cu ei până au înțeles că școala e școală și la 40 de de ani.

Când ieși din Egipt, nu trebuie să te mai uiți înapoi. Dumnezeu va avea întodeauna ceva mai bun pentru tine. Când te scoate El, renunți la ceapă și usturoi pentru lapte și miere. Din păcate unii oameni preferă să fie usturați.

În Egipt nu te întorci decât dacă îți poruncește Dumnezeu asta și nu va fi pentru mult timp, decât pentru o perioadă pentru care Dumnezeu are totdeauna un plan. După ce au plecat magii, un înger a venit la Iosif și i-a spus să plece în Egipt până când Dumnezeu va hotărî că e timpul de întoarcere. Când ești în Egipt ești ca în carantină. Aștepți să treacă perioada de greu, ca să iasă soarele.

Când te pune să stai în Egipt Dumnezeu vrea să te facă mare. Iosif a fost dus în Egipt departe de familia lui, dar a devenit cineva acolo, pentru că Dumnezeu nu s-a oprit doar la pix și hârtie ci a construit viitorul poporului Său.

Sunt lucruri pe care chiar nu le poți înțelege oricât te-ai strădui. Dar în toate, Dumnezeu are un plan. Iosif a făcut pușcărie, Daniel a fost în groapa cu lei, copiii din Betleem uciși de un împărat nebun, covidul care a făcut victime și a stresat milioane de oameni, exemple puține printre multe altele.

Să fi pierdut Dumnezeu controlul? Nicidecum. El ce gândește, face. Nu ne ies planurile pentru că ne vrea binele. Nu vrea să ne peirdem mai mult decât până acum. Ești fericit atunci când tu chiar știi că El chiar știe ce face!

Atunci chiar nu mai ai nicio grijă.

                                                                                                                        Alexandru_Fintoiu