Sa ne vedem cine suntem!

Nu e ușor cu Dumnezeu, El cere sfințenie ca să poată locui în mijlocul nostru. În cartea Deuteronom, Dumnezeu spune despre El că locuiește în mijlocul poporului, dacă poporul va păzi poruncile Lui. Beneficiile prezenței lui Dumnezeu în mijlocul tău, în casa ta, în familia ta, în viața ta sunt de neprețuit.

Când știi că El este cu tine, nici n-ar trebui să existe fericire mai mare. Este ciudat cum de multe ori ne bucurăm de firimituri ca mașini, case, telefoane, haine și alte lucruri materiale, mai abitir decât de existența Lui în viața noastră.

Și totuși pare că am adormit. Ca biserică, ca entitate, ca individ, pare un somn din care doar venirea Lui ne mai trezește. Întrebarea se pune cum am adormit, în El? Avem credință în candelă? Cei mai mulți vor afla asta doar la trezirea pe care El Însuși o va da.

Suntem români și asta spune multe. Încă mai avem credința că Dumnezeu ne va ierta și după, chiar dacă noi am umblat cum am vrut. Dar să nu ne înșelăm singuri, după, nu mai sunt șanse. Împreună cu Hristos au fost răstigniți și doi tâlhari. Unul din ei a crezut că după nu se mai poate și a fost iertat.

Toți suntem tâlhari. E adevărat că nu la drumul mare, dar în lucruri mici. Am mințit, am furat câte un pix de la serviciu, am vorbit de rău pe ceilalți, am înșelat încrederi, am rănit oameni dragi, am creat situații neplăcute, am fost ipocriți, am râs la glume proaste, am făcut de toate… Dumnezeu însă pe unii ne-a iertat pentru că am avut credință că El poate pe pământ să ierte păcatele.

N-avem merite, să nu ne batem cu pumnii în piept. Eventual în cap, câteodată, să ne mai vină mintea la loc. Suntem produsul harului și al dragostei lui Hristos. Nici măcar n-am fost în stare să-L căutăm pe Dumnezeu, așa de jos am fost. Tot El ne-a căutat, ne-a rugat și ne-a salvat…

Nu știu cum sunt alții, dar e imposibil ca talharul firii din tine să nu vrea să facă vreo prostie. Apostolul Pavel spunea că vrea să facă binele dar răul era prezent și el acolo, nelipsit. În momentele când faci ce nu vrei să faci, te simți ultimul om pe scara ierarhică a omenirii. De acolo te ridică Hristos. Din fundul adâncului te ia și te pune pe Stâncă.

Tâlhari mai suntem câteodată, oameni ne face Hristos. El ne restaurează identitatea pierdută și ne face copii cerești. Important este să ne vedem în fiecare zi cine suntem, să recunoaștem cine este El și să ne supunem…

Atunci în noi vor crește flori de cireși…

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu