Luminati din toata inima!

Fiți treji și dormiți liniștiți. Nu uitați că suntem aproape. Cerul s-a apropiat și mai mult. Covid-19 va fi istorie la un moment dat iar noi va trebui să avem credința în candelă. E cel mai ușor să cazi de oboseală, mai ales dacă ai stat treaz atâta timp. Nimeni nu spune că nu ai dreptul să obosești, probabil că e singurul lucru normal care se mai întâmplă.

Astăzi la ora șase și ceva dimineața, am deschis ușa și cântau păsărelele. Puțina lumină care era le-a îndemnat să se bucure de multa lumină care va veni. Poate ne e greu să vedem acea lumină puțină, din pricina întunericului din jur. Totuși, lumina credinței nu se stinge, ea aprinde în noi și dorul de rai, rai care nu se vede încă, dar e acolo.

Trăiți cu dreptate și sfințenie, fiți plini de milă și iubiți chiar și pe cei nevrednici. Nu dați claxoane lungi în trafic decât pentru a scăpa vreun câine de sub roți, aveți răbdare chiar dacă mașina celuilalt are cutie automată. Vorbiți cu blândețe și fiți inteligenți. Ajutați când se poate, faceți pace și bucurați-vă de ce aveți, cât aveți, cum aveți.

Sunt oameni care dacă primesc doar un zâmbet de la cineva sunt fericiți. Noi avem mii de motive să zâmbim dar nu prea o facem. Cineva spunea că mergând pe strada, a observat că oamenii sunt nefericiți. Înjugați la știri și moarte, n-au cum să fie veseli. Doar Săpânța încearcă să facă haz de necaz deși cimitirul vesel parcă e mai trist ca niciodată.

Vine vremea când lumina va lumina pentru totdeauna. Până atunci e treaba noastră să reflectăm cerul și să fim lumini.

Luminați din toată inima.

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu