Schimbati varza cu viata!

Conducerea țării se bate pe morții de covid. Câți sunt și câți se raportează. Din păcate uităm să ne numărăm viii. Viii, în sensul de în viață, că morți sunt și mai mulți de fapt. Morți în păcate și fărădelegi. Din acest motiv ne preocupă ca țară moartea și nu viața.
Frica de moarte alimentează disperarea după vaccinuri și alte metode de a salva ce pare mort deja. Vaccinul este soluția să trăiești, în condițiile în care îți pasă numai de viața asta. Dar ce faci cu cealaltă? Nu suntem pisici și n-avem nouă ci două vieți. Viața de acum și cea de dincolo.
Hristos ne-a zis că dacă suntem obsedați de pământul acesta îl vom pierde. Noi trebuie să fim interesați cel mai mult de cer, de cum ajungem acolo, de ce trebuie să facem ca să fim mai sfinți. Viața celor mai mulți e o zbatere după existența ce se desfășoară în nisipuri mișcătoare. Din tentaculele inerției acestui nisip nu poți scăpa singur.
E trist că am ajuns ca țară să facem așa de puțin pentru viața de dincolo. Lovim biserici că nu sunt spitale fără să ne dăm seama că dacă oamenii merg la biserică și se pocăiesc, nici prin spitale nu prea mai ajung. Nu, Dumnezeu nu-i vindecă pe toți miraculos, Dar El va scoate mulți din pragul falimentului și din depresii care formează boli.
Cele mai multe boli azi sunt cele depresive. Statisticile o spun. Avem nevoie de curaj să recunoaștem neputințele noastre de a depăși crizele singuri. Dar Dumnezeu răsplătește pe cei ce vin la El. Suntem însă țara care are cei mai mulți țapi în ogradă. Ispășesc păcatele unii la alții. Toți sunt de vină și nimeni nu-i de vină.
Atât de bine ne concentrăm pe alții, că e imposibil să recunoaștem vreo greșeală în noi. Farisei până în sânge. Parcă fariseii și cărturarii s-au inventat la români. Cineva îmi povestea că un om a fost pus să zică ceva într-o biserică. Neștiind ce să spună, a zis așa, “fraților, suntem varză…”
Asta da predică. A spus multe în puține cuvinte. Mă gândesc la țara noastră care are nevoie să schimbe “varza” cu viața. Să ne trezim români, cei care mai sunteți. Trebuie să ne rugăm pentru țara noastră. Altfel nici copaci nu mai rămân, darămite oameni.
Domnul Isus să aibă milă… Cu adevărat, Domnul Isus să aibă milă…

                                    Alexandru_Fintoiu