Cu Dumnezeu nu ai rau de inaltime

Dacă în mijlocul necazurilor oamenii mai apelează la Dumnezeu, provocarea cea mai mare pentru noi este să rămânem lângă Hristos atunci când ne merge bine.

În Vechiul Testament, când poporul evreu se depărta de Dumnezeu, El trimitea peste ei popoare care să îi chinuie și astfel să provoace în ei dorința după izbăvire. În momentul în care durerea era prea mare, ei strigau către cer și Dumnezeu le trimitea un izbăvitor. Apoi, se obișnuiau iar cu binele, dependența lor de Dumnezeu scădea iar, după care se repeta situația.

Dumnezeu ne iubește atât de mult încât noi nu putem pricepe. În dragostea Lui nu vrea să ne lase ca să nu pierim. Mulți creștini azi, când au avut parte de bine și binecuvântări materiale, au uitat de Dumnezeu. Atât de mult suntem preocupați de afacerile noastre și de bunul mers al lucrurilor aici pe pământ îcât cădem în capcana lucrurilor și uităm de suflet sau îi subminăm valoarea.

Cât ai burta plină e bine, cam așa merg lucrurile printre muritori. Stânca noastră, baza noastră, nu trebuie să fie lucrurile materiale, deși avem nevoie de ele. Stânca noastră este Hristos. De la El pleacă totul și cu El se sfârșește totul.

Nu e ușor să te menți lângă Domnul într-o lume plină de de toate, dar este o necesitate pentru mântuirea sufletului. Nu iubim lumea și lucrurile din lume dar în același timp, inima omului trebuie umplută cu ceva sau cu Cineva. În locul lumii e Isus, dorința după sfințire și viață veșnică.

Provocarea pentru noi este să rămânem lângă El, sus pe Stâncă. Nu e ușor să ajungi acolo, și nu se poate prin eforturile proprii. Doar El ne duce acolo, cu ajutorul Lui reușim pentru că El ne schimbă mentalitatea. Când urci muntele, ca să ajungi pe vârf trebuie efort și pregătire. Drumul nu e drept, mai e și vale, dar duce spre cer. Doar de acolo de sus poți vedea perspectiva cerului așa cum de jos nu reușești niciodată.

Acolo sus înțelegi ce jos nu puteai. Dacă ești jos acum, luptă ca să urci… De acolo de sus pricepi totul, ești un altfel de om, iubești altfel și vezi altfel.

Cu Dumnezeu, chiar dacă ești sus, nu vei avea rău de înălțime…

                                                                                                                                       Alexandru_Fintoiu