Cateva vorbe despre fericire!

Împăratul roman Marcus Aurelius spunea că îți trebuie puține lucruri ca să fii fericit. De obicei cine are puțin se ancorează mai mult în Dumnezeu. Lucrurile îți distrag atenția de la Hristos și tind să te acapareze.

Pe de altă parte, fericirea nu trebuie căutată în curtea altuia, ci în casa ta. Atunci când îți dorești ce are altul ești invidios și nefericit. De multe ori oamenii caută să se bucure cumpărând, mergând în vacanțe sau făcând afaceri. Fără Dumnezeu însă, nu merge.

Zicea cineva că oamenii fericiți au memoria scurtă și multe amintiri. Fericit ești când ierți, când uiți și când îți amintești lucrurile frumoase de care ai avut parte. Neiertarea este un păcat care îți zbârcește inima și te usucă încet și sigur.

Beethoven se simțea fericit oridecâteori se ridica deasupra unui obstacol. Așa spunea el. Dacă ne uităm în jur vom vedea că cei care biruiesc o problemă sau care rezolvă lucruri ce par de nerezolvat, sunt foarte fericiți.

În ciuda la toate aceste aspecte ale fericirii care poate depinde de anumite circumstanțe, cei mai fericiți oameni sunt cei care trăiesc în relație cu Hristos. În aceste condiții fericirea nu mai depinde de nimeni ci de cât Dumnezeu ai în tine.

Cu Dumnezeu în viața ta, chiar dacă vin necazuri, tu știi că El te va ajuta să le biruiești și ești fericit. Credința îți aduce în dar fericire, fără doar și poate.

Dacă ești un om credincios lui Isus ești și fericit.

Ce te oprește să fii?

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu