Ganduri amestecate

Cel mai frumos lucru de pe pământ e cerul. Mai ales dacă ai perspectiva veșniciei. Aici, aproape totul se plătește. Cumva facturile cresc proporțional cu păcatele. Cândva toți vor plăti, într-un fel sau altul. Cel mai bine este să te asiguri că ai unde te duce.
Cei mai puțini se asigură. Cei mai mulți văd doar pământul. Cu el trăiesc, cu el mor și în pământ se duc. Uită sau nu vor să priceapă că Dumnezeu va învia omul, fie pentru cer, fie pentru abis. Astăzi un bătrân a venit hotărât să se pocăiască. La chemarea bisericii nu a mai zis nimic. Nu știu ce l-a ținut, dar mi-e groază să mă gândesc că vina o poartă țuica de acasă…
Spunea cineva că atunci când nu știi ce să faci, să nu faci nimic. Asta sună a amânare fatală. Diavolul se ocupă de lăsat pe mâine. Asta e cel mai important pentru el. Orice decizie în favoarea sufletului tău, amânată… Mâine poți să nu mai fii.
Se ceartă unii prin biserică precum guvernanții în parlament. Fiecare crede că deține rețeta perfectă însă nimeni nu o gătește bine. Toate neînțelegerile se rezolvă iubind și uneori tăcând. Tăcerea este de aur dacă nu ești în fața lui Dumnezeu care te întreabă. Dacă taci atunci, e grav.
Hristos are întodeauna de spus mult în cuvinte puține. Noi n-avem întodeuna urechi doritoare după profunzimi. Ne mulțumim cu puțin, dar puținul e bun doar ca smerenie în anumite situații. Când mergi puțin la biserică sau când citești puțin Biblia nu ești smerit ci bolnav.
Rugăciunea reprezintă o cartelă de acces pe ușa unor comori nebănuite. Prin rugăciune aducem la noi puțină mireasmă îngerească, răspunsuri sau binecuvântări. Rugăciunea nu este o muncă ci o dorință de a vorbi cu Cineva mai mare decât tine. Un rege bun vrea întodeauna binele poporului său.
Nu uitați, Hristos e Rege.

                            Alexandru_Fintoiu