Nu plecati fara El

Un om bogat și tânăr s-a înfățișat la Isus, frământat de viața veșnică. Respecta poruncile, dar se simțea neîmpăcat cu Dumnezeu. Simțea că respectul fără dragoste nu aduce mare lucru. A trăit într-o societate în care dacă mutai un scaun sâmbăta era considerat un păcat.
Tinerețea lui îl recomanda la terasă cu prietenii, nu la Hristos. Cea mai bună perioadă în care Îl cauți pe Domnul este când ești tânăr. Dacă amâni pe la bătrânețe, nimeni nu garantează că mai trăiești pănă atunci dar să mai ai și șansa mântuirii.
A avut curajul să vină la singura persoană care putea să-I spună cu ce se confruntă. Se putea duce la preoți dar a mers direct la Dumnezeu. Când îți vorbește Hristos trebuie să faci. Mulți oameni se roagă la Dumnezeu să le ofere răspunsuri și n-au trecut nici două ore de la rugăciune că se hotărăsc ei ce să facă.
Atunci când vrei răspunsuri de la Dumnezeu le aștepți. Iar atunci când le primești, te execuți. Dumnezeu i-a arătat problema, dar el a plecat întristat. Cei mai mulți oameni care veneau la Isus plecau fericiți de la El. Tinerețea și frumusețea, religiozitatea și puterea financiară nu înseamnă nimic fără pocăință și iertare.
Dumnezeu vede dincolo de faptele noastre în umbra cărora ne pitim pe noi înșine. În fața lui Isus e mai importantă o inimă curată și nelegată decât toate faptele bune făcute cu o inimă prinsă de lume. Dintre oamenii care vin la biserică, la o parte li se pare că mântuirea e prea simplă și vor să facă ei ceva pentru ea, și pleacă.
Unii adaugă poveri peste alți oameni pentru că au înțeles calea ce strâmtă din punct de vedere omenesc, nu spiritual. Nu adăugați la Biblie încredințările voastre că nu faceți decât să împovărați oamenii și așa cu greutăți. Noi nu filozofăm aspura Adevărului ci vrem să Îl trăim.
Iubiți ca frații, fiți liberi în Hristos, mărturisiți-L și vestiți întodeauna pe Isus Hristos și pe El răstignit. Tânărul bogat știa bine Biblia dar era legat de părerile lui. A plecat de la Isus cu bogăția dar fără viață.
Dacă vă întâlniți cu Isus, luați-L în inimă și nu plecați fără El.

                Alexandru_Fintoiu