Fii ca un paianjen!

Nu știu când ați încercat ultima dată să scăpați de păianjenii din casă. Oricât ai face curat, la un moment dat el este acolo. Apare dintr-o dată, îl vezi și te întrebi ce n-ai făcut bine.
În cartea Proverbe ni se spune că pe păianjen îl poți prinde cu mâinile și se găsește totuși în casele împăraților. E mic, e harnic și nimeni nu poate scăpa de el. Ne vorbește despre mărturisire. Totdeauna găsește un colț unde să meargă și să facă pânze.
Noi ar trebui să fim ca el în viața noastră de mărturisire a lui Hristos. Să fim gata să spunem și altora, să facem tot ce ne stă în putință să aducem lumină pe fețele întristate de știri și facturi. E adevărat, de cele mai multe ori păianjenul nu este privit cu ochi buni. Dar oamenii ne văd și știu cine suntem chiar dacă nu pare. Ei observă și își dau seama ce are voie sau nu are voi să fie un creștin.
Există multe feluri de păianjeni, unii mușcă tare iar dacă te găsești printre ei, trebuie să-ți schimbi atitudinea. Dumnezeu nu ne vrea incisivi ci plini de dragoste și înțelepciune, blânzi și smeriți. Este interesant că în urma studiilor s-a dovedit că pânza de păianjen este mai tare decât oțelul. O ființă atât de mică și discretă, care nu face zgomot, poate face unul din cele mai tari lucruri de pe pământ.
Poate alții te văd mic și neînsemnat și nici măcar nu știu de existența ta. Dar tu poți să-L faci pe Isus puternic în viața ta și în viața altora. Tu poți să aduci vestea bună cuiva care este deprimat. Poți face lumină pe străzile gândurilor întunecate ale unui om.
Mărturisește despre El când oamenii se miră de ceea ce ai realizat. Poate nu e mare lucru pentru tine, dar pentru altul este clipa în care poate ieși din impas. O vorbă mică despre Hristos, poate aduce o schimbare totală într-o viață fără Dumnezeu.
Și să nu uităm, nu noi facem să crească. Tot El.

                            Alexandru_Fintoiu