Pretul libertatii noastre!

Lumea din jur caută să ne facă să renunțăm la libertățile noastre, ca să fim legați de ea. Diavolul caută să ne facă să renunțăm la libertățile noastre ca să fim legați de el. Statele caută să ne facă să renunțăm la libertățile noastre ca să fim legați de ele.
Lupta pentru libertățile noastre se duce pe toate planurile. Ce numesc ei libertate este un fel de iluzie că deți controlul când de fapt ești controlat în fiecare moment. Păcatul te leagă în așa fel încât nicio putere omenească nu te poate dezlega. Deși tot el ne vinde iluzia că suntem liberi, motiv pentru care alegem să facem ce facem.
Bătălia pentru libertatea noastră s-a dat de-a lungul istoriei, de-a lungul anilor, de-a lungul timpului și a culminat cu moartea Domnului Isus pe cruce, ca azi, noi, legații, să fim eliberați, noi, întemnițați în gândire, să avem o rațiune nouă, nealterată de păcate și iluzii.
Hristos nu ne vinde iluzii ci realități incontestabile, ne dă șansa de a fi cu adevărat liberi. Cine a fost eliberat de isus știe să prețuiască faptul că nu-l mai consumă gândurile, pasiunile, neputințele și doarme liniștit și în pace.
Libertatea în Hristos este un proces, nu o emoție de o secundă. Procesul poate fi lung, anevoios, ca un drum cu multe cotituri și pante de urcat, dar are și momente în care guști fericirea, chiar dacă trece ca orice lucru de pe pământ.
Libertatea în Hristos îți dă dreptul la libertatea eternă. Acolo sus în ceruri nu vei mai plânge din pricina rănilor făcute de funiile vieții de acum. Libertatea are un preț. A noastră a fost plătită de marele Salvator.
Trebuie doar să întinzi mâna dar nu cu pumnul strâns ci cu inima. Hristos o va întinde și El pe a Lui, cu Viața.

                Alexandru_Fintoiu