Nu-L reduce pe Dumnezeu!

Frecventarea bisericilor a scăzut de când cu virusul și restricțiile. Nu vorbim de cei care s-au apropiat de Hristos și pentru care, ce se întâmplă, i-a motivat să iubească mai mult pe Dumnezeu și care vin îindiferent de circumstanțe. Vorbim de oamenii care veneau la biserică des și acum au rărit-o.

Cu Dumnezeu la fără frecvență, acasă, în inimă, redus la confortul tău, nu merge. Dumnezeu este tot sau nu este nimic. Un om care a înțeles că El vrea toată inima, înțelege și restul. Sunt oameni care s-au retras la casele lor pentru că n-au găsit nicăieri satisfacție sau recunoaștere ori s-au lovit de alți oameni. N-au avut loc toți. Asta se întâmplă din mândrie. Dar ei spun că nu, par smeriți și fac tot ce știu ei.

Pare cumva că Dumnezeu e la reducere. Redus de oameni la puțin, nu poate face mult. La un moment dat ni se spune că Domnul Isus n-a putut face prea multe în anumite locuri în care a fost, pentru că oamenii de acolo nu au avut credință.

Pentru unii, Dumnezeu este ca un lucru sau un accesoriu de care au sau nu au nevoie, viața lor continuând oricum. Atât de mult a fost redus Hristos. Un fel de „black friday”. Dar de obicei de “black friday” se reduc produsele mai vechi care trebuie vândute. Mântuirea e gratis. Dacă ne costa ceva pe noi, poate veneau mai mulți. Asta este trist.

Oamenii nu au înțeles că nu întodeauna ceea ce nu ne costă e lipsit de valoare. Excepția de aici este specială și mai importantă decât orice. Hristos te poate face o ființă nouă fără să plătești nimic.

Lui Dumnezeu Îi place noul. De aceea face oameni noi azi, pentru un cer nou și un pământ nou mâine. Cu ce e vechi nu poate lucra. Ce e nou e transformat de El.

În zilele astea din urmă pe care le trăim, singura veste bună pe care o primim este venirea Lui. Restul se înneacă în necunoscut. Dar bucuria noastră e cu atât mai mare cu cât știm că ne așteaptă frumuseți nemaivăzute, neimaginate de nici o minte omenească.

Vreți și voi? Viața veșnică o are doar Isus…

                                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu