Romani fiti crestini buni!

De câteva zile, în România se pun steaguri cu drapelul național peste tot pe unde se poate. E ziua țării și trebuie să se observe asta. Cineva zicea că e o criză așa de mare că n-a reușit să vândă niciun steag.
Rețeta sigură să dai faliment este să vinzi steaguri cu drapelul. Oamenii sunt atât de dezamăgiți că singura bucurie a lor e doar ziua liberă de 1 decembrie. Pe omul de rând îl interesează doar să îi meargă mai bine și să aibă ce mânca fără să se îngrijoreze.
În zilele noastre, îngrijorarea este comună. Dacă nu te îngrijorezi înseamnă că trăiești aievea. Pare și ciudat când te uiți la o știre și găsești ceva pozitiv pe acolo. Totuși, Dumnezeu ne spune că se poate trăi și fără să te îngrijorezi și eu îl cred pe El, nu ziarele.
Românii trebuie să nu-L uite pe Dumnezeu. Chiar dacă pare că totul în jur se prăbușește, încet și sigur, în jur, Dumnezeu nu ne-a uitat. Nu uitați cine controlează lucrurile, tot El. Nimic nu se întâmplă fără voia Lui.
Nu știu cât ne-a dat România în ultimul timp, dar dragostea nu se măsoară în cât primești. Îi muțumesc lui Dumnezeu că m-am născut aici și nu acolo unde bisericile sunt închise din lipsă de oameni. Aici L-am cunoscut pe Dumnezeu și mă bucur de asta.
România ne-a dăruit momente calde și frumoase cu oamenii, în condițiile în care în alte părți mori și nimănui nu-i pasă, nimeni nu te întreabă de sănătate. Cu bune și rele, cei mai mulți nu ne plângem. Dacă ne uităm peste drum, vom vedea că probleme sunt și unde salariul minim e mare. Și acolo se întâmpă lucuri de neînchipuit și auzi vești proaste.
Ziua națională debutează oficial cu iarna. Așa a fost să fie. Vara eram toți plecați în vacanțe și nu prea avea cine să sărbătorească. Cum optimismul românului este aproape de zero și când lucrurile merg bine, trebuie să ne calibrăm atitudinea și să vedem lumina.
Nu lumina de la capătul tunelului, pentru că e prea lung și noi nu prea facem astfel de pasaje, doar pe hârtie. Dar lumina pe care ne-o poate da Hristos pentru că El și în întuneric, El e acolo.
Fiți români buni, dar pe lângă asta mai trebuie să fim creștini buni… Numai așa ne putem ura “La mulți ani!”