Ce inseamna Craciunul pentru tine!

Pentru unii oameni, Crăciunul înseamnă mâncare. Pe un site, scria cu litere mari, cum să te pregătești din timp de Crăciun. Încercau să te convingă să fii gata de “magia” momentului, pregătind fel de fel de aperitive și de specialități pe care să le devorezi. Să mănânci și să bei, Crăciun redus la instinct.

Pentru alții, Crăciunul înseamnă cadouri și cam atât. Se străduiesc să facă totul ca să găsească darul cel mai bun, mai potrivit și mai frumos. Alții epatează și ajung să facă daruri penibile, doar cu scopul de a ieși în evidență. Cheltuiesc bani pe lucruri pe care unii din noi le folosesc doar o data după care sfârșesc într-un loc uitat de timp. Dar, când contează gestul, ce mai contează dacă îți e folositor sau nu? Bani aruncați…

Sunt oameni pentru care Crăciunul înseamnă orașe îmbrăcate în lumini, brazi împodobiți sau case luminate cu ornamente specifice. Aleargă după cele mai interesante culori și lumini și își fac poze lângă globuri și brazi, se duc prin târguri, cumpără dulciuri și petrec clipa.

Alți oameni trăiesc Crăciunul ca o amintire. Amintire alături de cei dragi, zăpezile ce au fost odată, urările de bine pe care le-au făcut, pace pe pământ dar fără să fie plăcuți lui Dumnezeu. Crăciunul a devenit o sărbătoare a persoanelor care se strâng în jurul tuturor acestor miraje.

Nu prea mai găsești oameni care să înțeleagă faptul că de Crăciun sărbătorim nașterea lui Isus și atât. Chiar și așa, El s-a născut undeva primăvara, dar nu vorbim asta acum.

Crăciunul ar trebui să fie sărbătoarea lui Isus nu sărbătoarea eu-lui și propriilor dorințe sau orgolii. Dar una e ce ar trebui, alta e ce este pentru majoritatea.

Nașterea Mântuitorului a însemnat schimbarea istoriei. Și schimbarea noastră…