Dumnezeu inca asteapta de la noi!

Nu știu dacă a fost un an așa cum am visat, dar a fost un an în care am rămas în viață prin harul Lui. Am trecut prin multe. În Psalmul 90 ni se spune că avem nevoie de Dumnezeu ca să învățăm să ne numărăm bine zilele.
E nevoie de înțelepciune ca să știi să prețuiești ce ai, să valorifici oportunități, să trăiești ca în timpul zilei și să nu dai loc nopții să-ți stăpânească gândurile. E nevoie de înțelepciune să știi să răspunzi de nădejdea din sufletul tău, să știi când să taci, când să zidești și cât să visezi.
Înțelepciunea vine de sus, nu te naști învățat și dacă o ceri de la Dumnezeu, o primești, dar nu ca pe ceva magic, ci căutând-o, luptând și muncind pentru ea.
Avem nevoie să fim smeriți, că vremea e aproape și slava vine. Smerenia merge înaintea ei ca o locomotivă înaintea vagoanelor. Trebuie să învățăm să fim mici în ochii noștrii și să prioritizăm binele altora. Oamenii din jur au nevoie de făcători de pace, de încurajare și de căldura iubirii lui Hristos.
Niciodată nu e târziu pentru un cuvânt bun, pentru o rugăciune cu sfinții sau pentru o mână întinsă. Mușcați și nepansați de nimeni, oamenii au nevoie de Samaritean. Mâna întinsă poate fi a ta, vorba de bine poate veni de la tine și chiar și câțiva lei, fără să strigi în gura mare.
Dumnezeu e gata să judece pe fiecare om, motiv pentru care ar trebui să existe respect față de cer și față de semeni. Dumnezeu nu are nevoie de oameni care să dea verdicte, să judece și să-și întindă degetele degerate către alții. Iubirea din Hristos nu se vede când ții piatra în mână ca un judecător cu drepturi depline. Adevărații sfinți nu sunt cei care-și critică semenii care-L caută pe Hristos, ci sunt cei care se roagă pentru ei consecvent.
De-a lungul istoriei, oamenii au încercat să schimbe oameni și n-au reușit decât să se învrăjbească unii pe alții. Când Dumnezeu a schimbat oamenii, a reușit să-i facă să se iubească unii pe alții. Așa că nu noi schimbăm, ci Hristos schimbă.
Anul acesta nu știm ce ne așteaptă, dar Dumnezeu în mod sigur așteaptă mai multe de la noi…

                  Alexandru_Fintoiu