Pentru un an plin!

Anul 2022 a debutat în forță. Facturi mari la energie, probleme la granița dintre vest și est, carburanți mai scumpi, și alte rețete ale succesului îngrijorării asupra ființei umane. Dacă te uiți la știri vezi doar exagerări și încercări de a promova lucruri ieșite din comun.

Dacă îți îndrepți privirea spre Dumnezeu, cumva te liniștești, pentru că dincolo de toate astea, El știe totul iar tu știi că ești al Lui. Apsotolul Pavel scria către romani o întrebare legată de cine ne va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu sau dacă va exista ceva ce ne poate despărți de ea. Răspunsul era simplu, doar noi ne putem lipsi de ea prin atitudinea inimii noastre.

O cântare cunoscută spune că “Iubirea Lui e mult prea mare, în vorbe simple s-o descri…” Nu există asemănare între iubirea lui Dumnezeu pentru noi și iubirea noastră pentru noi. În comparație cu perfecțiunea dragostei Lui, iubirea noastră e mai mult ură.

Numai așa se explică dorința omului de a se autodistruge, consumând droguri, fumând sau făcând fel de fel de lucruri care dăunează și sufletului și trupului. Iubirea dumnezeiască s-a văzut la cruce. În mijlocul durerilor, unul din tâlhari a apelat la Isus iar Hristos l-a binecuvântat cu viață veșnică.

Când ai necazuri, suferințe, probleme sau boli, oricine apelează la Hristos poate căpăta binecuvântare. El este cu noi și când nu înțelegem și când suntem lipsiți de ajutor. Iar asta se cheamă dragoste.

Harul Lui se poate întinde peste persoanele care merită cel mai puțin în accepțiunea omenească. Rugați-vă pentru un om pentru care poate nu s-a rugat nimeni niciodată, salutați și pe cel mai neînsemnat, vorbiți frumos cu oamenii care n-așteaptă nimic de la voi sau care dimpotrivă, n-așteaptă vreun cuvânt, fiți aducători de nădejde cerească acolo unde e deprimare, iubiți cât puteți cu iubirea Lui.

Dacă facem așa cu toții, anul 2022 va fi plin!