Un Dumnezeu plin de bunatate!

Bunătatea lui Dumnezeu se vede în atâtea feluri. Cum ne ajută, cum ne călăuzește, cum veghează asupra noastră. Bunătate, este ceea ce este El iar pe noi ne-a creat după chipul și asemănarea Lui și astfel cumva ar trebui să avem și noi din bunătatea Lui.

În aceste condiții te miri cum de mulți oameni nu o manifestă. Găsești răutate pe drumuri, la volan, la serviciu, în case, lipsă de răbdare, uneori chiar ură.

Bunătatea Lui se vede în fiecare zi. Unii se gândesc la bunătatea Lui doar când ceva mare se întâmplă, dar bunătatea Lui se vede în evenimentele mici de zi cu zi. În fiecare zi te trezește din somn când poate să nu o facă. Nimeni nu garantează ziua de mâine. Mulțumește-i.

Sunt oameni care sunt bolnavi cu probleme grave. Unii se plâng că nu au micul dejun scoici sau icre negre. Domnul spunea că dacă avem cu ce ne îmbrăca și ce mânca e de ajuns. Și avem, mult, mult mai mult de atât, majoritatea…

Dumnezeu ne vorbește prin rugăciuni, prin Cuvânt, uneori prin alții, ne călăuzește când suntem pe cale să facem prostii, e mai bun decât ne putem imagina. Nu merităm dar ne hăruiește…

Dumnezeu ne îndeplinește uneori cele mai adânci dorințe ale noastre. Sunt lucruri care nu depind de noi și totuși te trezești cu ele realizate, ca prin minune… Mulțumește-I și nu uita niciuna din binefacerile Lui.

Dacă ar fi să transformăm în metrii liniari binecuvântările pe care le primim de-a lungul anilor, s-ar aduna mulți kilometrii. Nu mai vorbesc de binecuvântările pe care nu le vedem sau nu le băgăm în seamă.

Câteodată și zăpada poate fi o binecuvântare. Depinde cum privești. Bunătatea Lui se mai vede și când ai fost dat afară de la serviciu sau când nu ți-au mers lucrurile cum doreai. Poate a fost doar un pas pentru ca Hristos să te binecuvânteze mai mult decât înainte…

Fiți buni și mulțumiți-I pentru că aveți harul să fiți…