Ascultarea de Dumnezeu este secretul fericirii!

Păcatul lui Acan a condamnat un popor întreg. Inima lui nu a luat aminte la cuvintele venite de la Dumnezeu. Probabil a gândit la fel ca mulți azi, ce-mi poate vorbi mie Dumnezeu prin omul acesta care predică? Posibil să se fi gândit că oricum, un lucru mic și ascuns nu poate dăuna cu nimic.

El și-a pus viața în primejdie, a luptat cu ceilalți pentru cucerirea Ierihonului. Jertfa de sine însă nu înlocuiește ascultarea, sfințirea și o viață curată cu Dumnezeu. Sunt mulți oameni care se sacrifică pentru familia lor, pentru alții, încearcă să ajute, să fie buni. Dumnezeu apreciază o astfel de atitudine dar numai dacă este însoțită de ascultare față de Cuvântul Lui.

Dumnezeu condamnă omul pentru un singur păcat. Un lucru ascuns și păcătos poate crea răni în viața celor din jur, în viața ta și despărțire față de Dumnezeu. Când toată biserica se unește să facă un lucru, tu nu poți și ești reținut pentru că acolo undeva în inima ta există ceva care te ține. La fel ca la Acan, acel ceva se poate sedimenta. Poate fi o nemulțumire, un raționament, un gând sau o lăcomie, toate astea te pot despărți de Dumnezeu.

Acan avea pornirile acelea greșite în inima lui dinainte să atace poporul israel Ierihonul. Nu s-a trezit dintr-o dată cu doința după aur. Atunci a fost momentul în care a căzut. Dumnezeu le-a oferit tuturor șansa și le-a atras atenția. Dacă Acan avea inima deschisă, lua aminte la vorbele lui Dumnezeu pentru el.

Este important când Dumnezeu ne vorbește să punem la inimă. Nu are importanță prin cine ne vorbește sau prin ce ne vorbește atât timp cât El ne atrage atenția. Nu e treaba noastră să judecăm motivul pentru care Dumenzeu se folosește de cineva sau de ceva ci treaba noastră este să luăm aminte.

Dumnezeu i-a dovedit lui Acan că îl iubește prin faptul că l-a atenționat. În Talmudul evreiesc, la un moment dat scria, “atenție la gândurile tale căci ele vor fi fapte”. În Sfânta Scriptură ni se atrage și nouă atenția cu privire la gândurile noastre ca să fie supuse ascultării de Hristos.

Numai așa vom fi feriți… Ascultarea de Dumnezeu este secretul fericirii…

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu