Iubiti cu iubirea Lui!

Victor Hugo spunea că cea mai mare bucurie a vieții este să fii convins că ești iubit. Oamenii, în ciuda aparențelor, sunt însetați după iubire pentru că iubirea este singura care îți dă ideea de apartenență la ceva.

Cea mai mare iubire care s-a arătat vreodată cuiva a fost iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, oameni care nu meritau, oameni care Îl urau, oameni care iubeau doar ce le plăcea lor. El a iubit când a fost urât, El a iubit și când a fost omorât pe o cruce, El a iubit în orice condiții fără să pună condiții, doar ca oamenii să accepte iubirea Lui.

Dar oamenii… Oamenii s-au purtat ca și cum ei știau mai bine, ca și cum ei iubeau mai bine, ca și cum ei stăpâneau totul mai bine și așa au făcut ce au vrut fără să țină cont de ce era mai presus de ei. Drept urmare, iubirea Lui se va termina când se va sfârși vremea îndurării și în locul ei va apărea dreptatea Lui care va condamna pe toți aceia care mai înainte au refuzat oferta îndurării iubitoare a lui Dumnezeu.

Oamenii azi sărbătoresc zile de iubire ca și cum dragostea este pusă în calendar și se termină după 24 de ore. Iubirea sfântă pe care o sărbătoresc ei nu are proveniență cerească pentru că așa cum zice și proverbul românesc, omul sfințește locul, iar un om profan nu poate sfinți ceva. Pe de altă parte, o altă anomalie este că omul nu poate sfinți nimic ci doar să se lase sfințit de Dumnezeu.

Noi ar trebui să ne rugăm Lui Dumnezeu să pună în noi iubirea Lui, să o manifestăm cu răbdare spre alții, și să reușim să stăpânim egoismul care caută să înnăbușe regatul Duhului Sfânt.

Oamenii iubesc cel mai mult ce este al lor, dragostea cerească se vede atunci când iubești și pe alții, le arăți că îți pasă și că nu este doar un entuziasm de moment.

Oricum noi oamenii, avem totul împrumutat de la El. Nu putem iubi decât cu iubirea Lui, nu putem răbda decât cu răbdarea Lui și faptele bune ni le pune tot El înainte.

Cupidonul lumii acesteia ne face mici doar iubirea Lui Dumnezeu ne înalță.

Iubiți cu iubirea Lui. Cine face asta va fi convins că e și el iubit…

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu