Nu uitati!

Din când în când trebuie să ne mai uităm în urmă. Acolo, la locul în care Dumnezeu ne-a binecuvântat, ne-a vorbit, ne-a ridicat. Pentru că omul este susceptibil să uite. Uită de unde a plecat, din ce groapă a fost scos și se obișnuiește cu binele.
Nu de puține ori, Sfânta Scriptură ne spune să ne aducem aminte de minunile pe care Dumnezeu Le-a făcut pentru noi. Până la urmă este o minune că suntem în viață, că ne-a mântuit. Mai ales azi.
Deasemenea ni se mai spune să ne aducem aminte de legământul Său cu noi. El a promis că ne-a răscumpărat și nu trebuie să uităm. Viața de zi cu zi, circumstanțele, obișnuința, lumea, e posibil să ne facă să Îl ignorăm pe Dumnezeu și ce ne-a promis.
Să ne aducem aminte de făgăduințele Lui. Promisiunile lui Dumnezeu rămân în picioare pentru totdeauna. Când Dumnezeu îți promite ceva, El se va ține de ceea ce a spus. Dumnezeu nu este un om care să uite, să renunțe la ceea ce este al Lui.
Când vin necazuri și probleme, aduceți-vă aminte cum Dumnezeu v-a ascultat rugăciunea aceea cu lacrimi, cum El v-a răspuns când erați la limită, când El v-a vindecat când doctorii nu aveau ce face, cum El a făcut pace în familia voastră, în viața voastră…
Un om care își aduce mereu aminte de ceea ce Dumnezeu a făcut în viața Lui, este un om care Îl are întodeauna pe Dumnezeu în vedere.
Astfel, nu uitați niciuna din binefacerile Lui…

                                Alexandru_Fintoiu