Uitati-va inainte!

De multe ori suntem puși în situația de a privi în urmă la lucrurile greșite pe care le-am făcut. Apoi, de și mai multe ori, ne întoarcem din trecut afectați, simțindu-ne condamnați și în neregulă pentru o perioadă lungă de timp.

Când se întâmplă așa, capacitatea noastră de a-L sluji pe Dumnezeu este diminuată considerabil. Nu ne mai considerăm buni de cer, buni pentru lucruri sfinte, iar unii, chiar nu se mai consideră mântuiți. Problema este că asta dorește diavolul să credem. Să ne credem învinși, căzuți, neiertați.

Bun pentru cer nu este nimeni iar mântuirea nu este prin meritele pe care unii și le atribuie. Când Domnul Isus ne-a mântuit și ne-a iertat, lucrarea a fost făcută pe deplin. Suntem mântuiți și suntem iertați. El ne-a iertat greșelile din trecut și El ne-a iertat greșelile pe care le mai facem cu toate că nu dorim să le mai facem.

Isaia spunea să nu ne mai gândim la ce a fost mai înainte și să nu ne mai uităm la cele vechi. Dacă ne mai uităm înapoi există pericolul să fim prinși de gânduri care să nu ne facă bine.

Dacă un copil se rănește la picior și îi explici că dacă îi pui un bandaj se vindecă, aproape că nici nu mai simte durerea. El crede ceea ce îi spui. Dumnezeu dorește să ne facă să privim înainte, ca niște învingători. Să Îl credem pe Dumnezeu, exersându-ne credința.

Înainte ne așteaptă viața veșnică, fericirea, evenimente fantastice, bucurie veșnică și lipsa lacrimilor.

Să mergem înspre soare…

                                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu