Venirea Duhului Sfant!

Sărbătorim iar Rusaliile. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu S-a coborât printre noi… Dacă nu era El eram terminați. Totuși, Duhul Sfânt nu este numai despre o putere oarecare. El ne vorbește în primul rând despre puterea de a face binele și puterea de a fi buni. Din bunătate izvorăsc toate. În primul rând dragostea.
Oamenii au nevoie să vadă iubirea nu doar din vorbe. Dragostea care se măsoară este foarte săracă. Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu să pună în inima noastră o iubire specială față de oameni pentru că de multe ori lipsește.
Apoi oamenii au nevoie să vadă bucuria care vine tot de la Duhul Sfânt. Creștinii care spun că au bucuria în inimă iar pe chipul lor nu se vede nimic, probabil au doar o formă.
Duhul Sfânt a mai venit să ne dea pacea. Nu o putem căpăta de la lucruri, nici de la oameni, nici chiar de la natură. Pacea curată și sfântă care durează veșnic ți-o dă Dumnezeu.
Duhul Sfânt este o persoană. Nu ne putem lipsi de El, El este asigurarea noastră când va veni Domnul pe norii cerului. Cine e pecetluit cu Duhul Sfânt va fi luat. Îl mai așteptați pe Domnul să vină? Duhul Sfânt va face diferența între moarte și viață, între întuneric și lumină.
E nevoie să stăm aproape, să cerem binecuvântarea Lui, să trăim cu gândul la ce ne așteaptă în cer. Să n-avem nimic care să ne țină aici.
El face cerul să coboare…

                Alexandru_Fintoiu