Ce va spune Dumnezeu in dreptul tau!

Cineva a primit un cec în alb, pe care trebuia completată o sumă. Orice datorii ar fi avut, i se ștergeau, cu condiția să scrie acea sumă acolo.
Astăzi, aproape că nu există om trecut de 50 de ani fără datorii. Ori a avut, ori are. Fie că e vorba de bani, fie că e vorba de păcatele vieții lui, o datorie tot are. Dacă la prima omul încearcă și face eforturi să plătească, la cealaltă nu se poate prin forțele lui.
Totul se plătește mai devreme sau mai târziu. Domnul Isus Hristos a venit ca să plătească suma cea mare. Nu cu bani ci cu sânge. Cineva trebuia să plătească pentru noi. Dumnezeu a văzut că cerul curat și sfânt era gol dacă nu își trimitea Fiul.
Hristos a întins un cec în alb tuturor oamenilor de pretutindeni. Condiția este ca ei să completeze suma. Trebuie să se gândească bine înainte ca să nu greșească și să scrie totul. Suma păcatelor nu este mică pentru niciunul.
Cu fiecare zi ce trece și datoria crește. Practic, n-am fi avut nici o șansă să visăm la cer. Din acest motiv Dumnezeu ne-a lăsat doar să credem în Hristos ca să fim transformați prin înoirea minții. El a făcut ce a fost cel mai greu posibil, noi avem de făcut ceea ce este cel mai ușor. Să credem în El.
Un om spunea că nu i-a rămas decât să creadă în Hristos, ca ultimă soluție la problemele de sănătate pe care le avea. Adică, a epuizat toate celelalte opțiuni posibile și i-a rămas doar asta la care n-ar fi vrut să apeleze.
Credința autentică Îl aduce în prim plan pe Dumnezeu ca primă soluție iar ce trăim apoi este rezultatul credinței în El, indiferent ce va însemna acesta. Sigur ne oferă viața veșnică chiar dacă aici pe pământ nu primim tot ceea ce dorim.
E ciudat cum omul, chiar dacă trebuie să apeleze la cea mai ușoară soluție, fără faptele lui, fără inteligența lui, doar să creadă, refuză felul în care Dumnezeu a hotărât să mântuiască sufletul. Cu cecul în alb pe masă, spune nu.
Când viața se va termina, ce va spune Dumnezeu în dreptul tău?

                                Alexandru_Fintoiu