Fa-ti asigurarea cereasca

Citeam zilele trecute că niște oameni de știință au descoperit mormântul Domnului Isus Hristos undeva în Japonia. Ba, mai mult, în articol se spunea cu nonșalanță că astfel se prăbușește toată credința creștină.
Și gata, toți se așteaptă să credem astfel de aiureli. Nici dacă ți-ai fi imaginat, nu ai fi putut inventa ceva atât de aberant. Credința noastră nu se bazează pe un mormânt plin de oase, ci pe unul gol. Gol pentru că Isus Hristos e viu. Îi puteau căuta oasele oriunde, oricum n-ar fi găsit nimic.
Fiecare care a trăit experiența prezenței lui Dumnezeu în viața personală, își poate da seama că Isus e viu. N-avem nevoie de dovezi pentru că noi credem. Spunea Domnul lui Toma că este ferice de cine n-a văzut și a crezut. Așa ca noi…
Noi n-am văzut trupul dar am crezut Cuvântul. Sau putem să spunem că am văzut cu mintea luminată de Duhul Sfânt.
O parte din japonezi susțin că mormântul lui Isus e la ei. Dovezi nu sunt, dar așa zic ei. Domnul Hristos a murit și pentru japonezi, pe cruce, dar nu la ei, ci la Golgota. S-a jertfit și pentru românii care se preocupă acum de creșterea prețurilor, dar pe care nu-i interesează sfințirea sufletului.
Prețul răscumpărării noastre a fost unul singur. Nici nu a crescut nici nu a scăzut, se menține același de ani și ani. Cât mai e har mai e șansă.
Când se termină harul pentru biserică, zburăm. Spre cer, spre veșnicie și vom fi totdeauna cu Domnul.
Pentru noi mai e puțin. Pentru cine nu crede, are impresia că mai are timp.
La noi timpul se numește har, la ei poartă numele de clipă. Trece și la noi și la ei.
Diferența e că noi suntem cu asigurare cerească.
Fă-ți și tu.

                                    Alexandru_Fintoiu