Lasa-L pe Isus sa te izbaveasca!

Avem multe așteptări de la cei din jur. Așteptăm să ne înțeleagă, să ne iubească, să mai dea câte un semn din când în când. Uneori când suntem în probleme, împărtășim cu ei. Ai așteptări de la familie, de la rude, de la frații din biserică. S-ar putea ca unii din ei să te dezamăgească. Cert e că Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni.
Așteptările noastre de la oameni pot fi falimentare, dar, când așteptăm ca Dumnezeu să facă ceva este altă poveste. Tu ce aștepți de la Dumnezeu? Ai vreo doință, vreun necaz?
Bolnavul de 38 de ani aștepta tulburarea apei. N-avea treabă nici cu mersul trenurilor, nici cu cine și ce face prin guvern. El știa că are nevoie de cineva care să-l coboare în apă atunci când îngerul o tulbura.
Dar înaintea lui s-a înfățișat Însuși Dumnezeu. Hristos a intrat prin Poarta Oilor. El era Păstorul cel bun, cumva, pe acolo trebuia să intre. Slăbănogul i-a înfățișat problema pe care o avea, era singur. Dumnezeu i-a demonstrat că, de multe ori, singurătatea nu e un handicap ci o binecuvântare.
Așa cum noi așteptăm de la Dumnezeu câte ceva, așa așteaptă și El de la noi. Așteaptă să îi expunem problemele chiar dacă El le știe, așteaptă să ascultăm necondiționat de ceea ce poruncește și să ne ferim cât putem de păcat.
De partea cu păcatul e cel mai greu. Oamenilor le place de Isus, de biserică, le plac relațiile frățești dar să nu le spui să se lase de păcate. Le place prea mult păcatul ca să renunțe la el.
Trebuie să umblăm în lumină, ca să ni se ierte tot ce mai greșim. Hristos e Singurul care are putere să te lase de orice păcat.
Înceacă și o să vezi…

                                    Alexandru_Fintoiu