Lupta cea buna

Există multe lupte în viața aceasta. Toți ne dorim să ne meargă bine și ne luptăm pentru asta. Faci tot ce poți pentru ca să obți premiul la școală, înveți să intri la o facultate, cauți un serviciu care să te ajute să evoluezi pe plan material și profesional, lupți ca sportiv să obți medalia cea mai de preț și multe altele.
Toate aceste lupte sunt un mod de viață pentru unii, o necesitate pentru alții și o plăcere pentru cei care se bucură de ceea ce fac. Dar dincolo de bucuriile pe care le obți când realizezi ceva în viață, cea mai bună luptă este cea a credinței. Apostolul Pavel o intitulează “lupta cea bună”.
Dacă din celelalte obți succes doar aici pe pământ, lupta cea bună asigură accesul către o veșnicie fericită. Lupta cea bună te face să fii om. Poți fi un sportiv fantastic fără să fii un om de caracter dar niciodată nu poți ajunge în cer fără un caracter sfânt.
Lupta cea bună a credinței devine cea mai importantă luptă pe care o poți duce. Unii oameni preferă să nu o bage în seamă iar alții igonoră cu vehemență tot ce ține de credință.
Vremurile pe care le trăim nu lasă timp pentru ignoranță. Dacă azi ignori, mâine s-ar putea să regreți o veșnicie. Dumnezeu se apropie cu pași repezi, lucrurile s-au apropiat de final și trebuie să veghem.
Poate că mulți oameni sunt obosiți. Nimeni nu e scutit de oboseala luptei bune. Dar, să nu cădem de oboseală, mai e puțin…
Să ne odihnim în El…

                Alexandru_Fintoiu