Termina pe val

Într-o zi, cuvântul lui Dumnezeu i-a vorbit lui Asa și la întreg poporul lui Iuda și Beniamin cu promisiuni clare: Domnul va fi cu ei dacă și ei vor fi cu El. Un singur lucru trebuiau să facă, să nu-L părăsească pe Dumnezeu. Timpul a dovedit că omul pur și simplu n-a putut. Erau mai de preț plăcerile, bucuriile, avuțiile, lupta pentru a fi mare în ochii lumii.
Omul îl poate părăsi pe Dumnezeu în multe feluri. Asa, s-a gândit că e de preț o alianță bună cu împăratul Siriei. N-a întrebat pe Domnul. Același Domn care i-a vorbit, i-a amintit, a tras un semnal de alarmă mai dinainte.
S-ar putea să faci și tu alianțe nesănătoase ca să ieși bine. Gândește-te de două ori. Îi place lui Hristos ceea ce faci? Dumnezeu îți atrage atenția dar nu te obligă. Tu răspunzi.
Dumnezeu îți poate vorbi și azi. Relația cu Dumnezeu implică rugăciune nu doar dorință. Asa s-a mâniat pe cel care l-a mustrat din partea lui Dumnezeu. Dacă Hristos îți spune ceva ce nu îți place, te pocăiești sau te enervezi? Devi mai bun sau mai rău?
Asa, nu s-a căit de păcatele lui. Mai târziu s-a îmbolnăvit. Nici atunci nu L-a căutat pe Dumnezeu. A considerat că doctorul poate să îl vindece. Asa seamănă cu omul care cochetează cu Hristos dar care se bucură de plăcreile lumii mai mult decât de Dumnezeu. A început puternic și a terminat slab.
Mai bun sfârșitul unui lucru decât începutul lui. Ferice de cine începe slab și termină pe val. Acela e mai sigur.

                                Alexandru_Fintoiu