Incepe scoala!

Începe școala. Fără teze. Cumva educația românească își dă cu stângul în dreptul și se faultează singură. Nu în teze stătea, dar măcar era o metodă în plus de a recapitula ceva. Se merge pe ideea că cine vrea învață oricum. Dar cine mai vrea?
Oamenii din ziua de azi sunt interesați mai mult de a avea decât de a fi. Toți calculează câștigul material indiferent cum e obținut. Școala nu te învață să investești în caracter ci să calculezi volumul buzunarelor. De caracter ar trebui să se ocupe biserica, ar trebui…
Dumnezeu ne-a creat cu aptitudini de învățare. De-asta se zice că omul cât trăiește învață. Dar nu ar trebui să învățăm să dăm în cap la alții ci să fim oameni. E cel mai greu lucru. Școala nu îl poate face. Părinții îți pot da sfaturi dar nu au cum să te transforme. Prietenii spun și ei ce au primit de pe la alții. Hristos e Singurul care poate face oameni din oameni.
Începe școala și depinde pe cine iei cu tine. Telefonul te ajută să primești totul de-a gata dar nu o să poată niciodată să te facă simțire. Mașina te duce dintr-un loc în altul dar tu tot același ești. O lume materialistă îți transformă dorințele în nevoi materiale și te face să crezi că dacă le îndeplinești ești în față.
Ia cu tine pe Isus. Și-n drum spre școală și în clasă și în suflet. Ce poate să-ți dea El nu poate să-ți predea nimeni. Cu ajutorul Lui poți fi apreciat de profesori, iubit de oameni și ți se va deschide ușa. Caracterul în vremurile de acum este ca un far pe malul mării în furtună.
Educația începe cu Dumnezeu. Școala trebuie să înceapă tot cu El. Notele sau aprecierile se pot împușca dar în școala vieții ești doar tu cu Isus Hristos. În necazuri știința îți poate oferi soluții dar nu te poate asigura de scăpare. Dumnezeu da.
Să fie binecuvântați toți cei ce învață cu Hristos…