Ce faci cand Dumnezeu nu raspunde!

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să ne rugăm și Dumnezeu să pară că nu aude și că nu vrea să răspundă rugăciunii. În acele momente ori suntem dezamăgiți, ori ne vine să ne lăsăm păgubași. Ce faci când Dumnezeu nu îți răspunde?

În primul rând nu renunți. Mergi înainte rugându-te pentru că știi că Dumnezeu are timpul Lui. El știe când este mai bine să îți împlinească cererea. Așa am fost feriți de multe decizii greșite. Când vine momentul Dumnezeu nu va întârzia să te binecuvânteze iar tu nu vei întârzia în a-L lăuda.

În al doilea rând, nu îți pierde credința. Fără credință nu putem fi plăcuți Lui. Este imperios necesar să credem că El ne dorește binele final, că toate lucrurile se unesc împreună spre binele nostru, călăuzite de El.

Insistă la Hristos. Poate Dumnezeu vrea să postești, să stăruiești, să observe atitudinea ta. Cere-I lui Dumnezeu cu și mai multă pasiune. El vede și va răspunde atunci când vei fi pregătit.

În anumite situații, când Dumnezeu nu răspunde cum ne așteptăm, nu înseamnă că nu răspunde deloc. Chiar dacă se întâmplă ceva neașteptat, s-ar putea să fie felul Lui de a ne spune că ceea ce dorim nu e bine și că are altceva pentru noi. Asta înseamnă să fim gata să acceptăm voia Lui.

Psalmistul David spunea că unul din motivele pentru care Îl iubește pe Dumnezeu este că El aude cererile lui. Categoric Dumnezeu aude rugăciunile la care nouă ni se pare că nu primim răspuns. Să nu credem că tăcerea cerului este lipsa binecuvântării noastre. Nu, este pregătirea unei binecuvântări și mai mari.

Nu renunțați, rugați-vă lui Dumnezeu, credeți și luptați pentru credința voastră. Așa Îl onorăm pe El și tot așa și El ne va binecuvânta.

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu