El e cel mai frumos!

Cu toții am încercat cel puțin o dată să ne imaginăm cum arată Domnul Isus Hristos. Bazați pe referințele biblice, fiecare ne-a făcut un tipar în minte. Probabil majoritatea ne-am imaginat un Domn frumos, puternic, că nu degeaba zice Biblia că este cel mai frumos dintre oameni.

Totuși Isaia ne zugrăvește puțin din aspectului Lui în capitolul 53. El n-avea nici frumusețe, nici strălucire ca să ne atragă privirile și înfățișarea Lui n-avea nimic ca să ne placă. Dacă te uiți la înfățișarea altor oameni, tot mai găsești ceva plăcut de care să te legi. La El, nu.

Dumnezeu a vrut să ne arate că Domnul Domnilor este cel mai frumos în caracter, în adâncul inimii. Dacă ne-ar fi plăcut la exterior, am fi fost susceptibili să ne lăsăm înfluențați de ceea ce se vede, să ne legăm de ce contează mai puțin.

Dumnezeu vrea să cultivăm cu El o relație de cunoaștere profundă, nicidecum o amiciție de nevoie. Să iubim caracterul sfânt, neprihănit, Viața, Adevărul. Viața veșnică stă în cunoaștere profundă.

Hristos a venit în trup de om pe pământ ca să facă să strălucească Dumnezeul din El, motiv pentru care face afirmația devenită motiv de gâlceavă printre evrei, cine M-a cunoscut pe Mine a cunoscut pe Tatăl.

Imaginația noastră e limitată așa că ar trebui să facem abstracție de la ea. Nu contează cum arată omenește ci ceea ce a realizat pentru noi. La vremea potrivită Îl vom vedea oricum, așa cum este.

Pentru mine este Cel mai frumos!

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu