Halloween, lupii deghizați în oi

E aproape noiembrie. Vremea de afară aduce mai mult cu venirea primăverii decât cu iarna. Toți știm că iarna va veni la un moment dat, motiv pentru care nu ne lăsăm înșelați de razele blânde ale soarelui. Cam așa este și cu lumea spirituală din jur. Toate par în regulă, acceptăm multe lucruri în viața noastră, un compromis azi, unul mâine, până când iarna va veni…
Ca și popor pare că ne merge cumva. Am îmbrățișat și Halloween-ul, pe lângă altele primite cu căldură de la alții. La grădinițe sau școli, copiii sunt învățați discret să adopte tactica purtării de costume care să fie “cuminți”, să nu sperie pe alții.
O sămânță de neghină semănată când trebuie poate înnăbuși toată recolta. Copiii au pământul bun, poate crește repede, orice. Depinde de responsabilitatea noastră ca adulți, părinți, bunici sau cadre didactice, cum gestionăm, ce dorim sau ce acceptăm.
Sărbătoarea aceasta a sperieturilor pare poleită frumos, împodobită cu gesturi și bomboane dar la origine, în esența ei, ocultă. Orice casă pe care o construiești trebuie să aibă fundația bună, ca să poată rezista bine. Dacă fundația nu e ce trebuie, se prăbușește mai devreme sau mai târziu.
Unii spun că e vorba de bani, se cheltuiesc milioane de euro cu prilejul acesta, se fac afaceri bune. Dar dincolo de afaceri, se sărbătorește zeul morții. Asta este Halloween în original, fie că ne place sau nu ne place.
Au ajuns oamenii ca până și pe moarte să o costumeze “drăguță” sau inofensivă. Dulciurile care se dăruiesc la americani și nu numai își au originea tot în ocultism. Se credea că sufletele morților umblă înfometate pe la casele oamenilor iar cei care nu dăruiau ar fi trezit furia morții.
Nu, sărbătoarea aceasta nu e pentru creștini și nici pentru cei care cred în Dumnezeu, motiv pentru care nici măcar o privire nu arunc la deghizările ei. Probabil că e lumea lupilor deghizați în oaie. Lupi de suflete…
Vremea nu e ce pare. Isus vine cu pași repezi. Fiți pregătiți…

                                Alexandru_Fintoiu