Provocarea de a fi multumit!

Să fii mulțumit, e o mare calitate. Să știi să spui mulțumesc ține de educație. Un creștin nemulțumitor este un creator de tulburări. Ar trebui să învățăm să ne mulțumim cu ceea ce avem. Lumea, astăzi, îți cultivă dorința de a avea altceva, iar oamenii sfârșesc prin a cheltui și așa puținii bani pe care îi au.

Se apropie ziua reducerilor din magazine și mulți cumpără doar că e prețul mic, fără să se gândească dacă trebuie neapărat lucrul respectiv. Toate pleacă din golul din inimă care nu poate fi umplut decât cu Dumnezeu.

Din grupul de zece oameni bolnavi și leproși, doar unul s-a vindecat pe deplin. Cel care a știut de unde a plecat, cel care și-a văzut starea. Stă în firea omului să analizeze pe cei din jur. Cel mai important lucru este să îți analizezi situația ta, nu pe alți oameni. Abia atunci realizezi cu adevărat cine ești și de unde ai fost scos.

Cel vindecat pe deplin a știut să spună mulțumesc. Nu a spus-o mecanic ci cu toată ființa. Recunoștința i-a adus mai mult decât spera. Șansa vieții veșnice. Credința nu era totală decât asociată cu starea de mulțumire la adresa lui Dumnezeu.

Un creștin mulțumitor este un creștin credincios lui Dumnezeu. Starea lui e una bună totdeauna. Ar trebui să învățăm de la omul care a fost un nimeni în societate dar care a ajuns pe paginile Sfintei Scripturi pentru că a știut cine a fost, unde s-a dus și ce a devenit.

Tu ce faci cu ce îți dă Dumnezeu? Știi să Îi mulțumești?

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu