Sa ne gandim ce ne lipseste!

Dumnezeu ne-a dat șansa să mai fim. Am trecut prin multe. Dar încă respirăm aerul dat tot de El. Avem de toate dar cheltuim mai mult decât avem. De aici și lipsa bucuriei. Nu mă refer la bani ci la suflet…
E o luptă care se duce pentru bucuria și nădejdea noastră. Ne hrănim cu frimiturile pe care ei te lasă să le crezi. Citești o veste care pare bună și cinci care sunt rele. În aceste condiții, cine consumă știri devine umbră și trăiește ca o umbră.
Citiți Biblia. Este singura lumină ce mai arde în întuneric. Nu e o carte simplă. Dar e plină de viață. Avem nevoie să ne facem timp pentru Marea Carte. Dacă citim, devenim plini de viață și nu vom mai fi umbrele de altă dată.
Căutați sfinții. Nu cei de pe pereți. Acelea sunt simple picturi. Căutați oamenii care duc o viață curată cu Isus în inimă. Ei sunt sfinți. Sfințiți de Adevăr. În compania lor te bucuri din inimă și ești ajutat să biruiești mai ușor când vine greul.
Iubiți binele. Să nu ratăm ocaziile în care putem face ceea ce trebuie. Să nu fim surzi la strigătul cuiva și să întindem mâna să ridicăm căzuții. La timpul potrivit poate chiar tu vei primi ajutor. Uneori un mic gest poate face cât o mie de cuvinte.
Bucurați-vă. Pare greu. Dacă fericirea este în raport cu lucrurile, este imposibil. Dacă este în raport cu veșnicia, este de atins. Avem numele scrise în ceruri. Suntem ai Lui. Suntem mântuiți, așteptăm să apară pe nori. Nădejdea este vie.
Uneori te întrebi ce îți lipsește de îți lipsește. Unii și-a dori puțină mămăligă în plus. Instinctele primare nu te ajută pe termen lung. Ce ne lipsește atunci? Poate puțină dragoste? Un pic de atenție față de cei cu care suntem obișnuiți? Să fii om când n-ai motive? Să întorci obrazul fără să te murdărești lovind și tu?
Fiecare din noi își poate completa trăirea cu ce ne lipsește, dar să nu ajungem să completeze Dumnezeu că va durea.

                            Alexandru_Fintoiu