Cea mai grea lupta!

Citeam undeva că atunci când te rogi ca Dumnezeu să te lumineze, s-ar putea să descoperi mai mult decât îți dorești. Ar fi bine să știm cum stăm, să știm ce mai avem de schimbat și să ne luptăm.
Unul din cele mai interesante exemple de luptă din Sfânta Scriptură se află în cartea Exod. Poporul evreu se lupta cu amaleciții. Moise, ca și conducător, nu lupta cu sabia, era undeva sus și observa bătălia. Când ridica mâinile spre cer, poporul israel era mai puternic, când obosea și le lăsa pe lângă corp, amalec lupta cu putere.
Am putea crede că lupta adevărată era pe câmpul de bătălie, dar lupta cea mai puternică o ducea Moise. Cel mai important lucru în luptele noastre spirituale este să nu lăsăm rugăciunea deoparte. Nu o să învingem niciodată fără ajutorul lui Dumnezeu. Până la urmă, rugăciunea este metoda prin care recunoaștem că Dumnezeu poate realiza ceea ce cu puterile noastre noi nu putem.
Nu este ușor să ridici mâinile o zi întreagă înspre cer, este o luptă fantastică și singur e greu. Avem nevoie de oameni care să ne ajute, să fie cu noi, să ne însoțească în rugăciune. Singuri în luptele cu diavolul n-avem șanse, împreună însă suntem puternici. De aceea Dumnezeu a lăsat biserica. Împreună, precum fulgii de zăpadă, putem da traficul celui rău peste cap.
În luptele ce le ducem s-ar putea să ne doară. Izbânda s-ar putea obține cu prețul durerii. Când Aron și Hur au văzut că Moise nu poate să își țină mâinile în sus, l-au sprijinit și l-au ajutat, dar mâinile tot sus trebuiau să fie. Condiția biruinței e clară, trebuie să apelăm la Dumnezeu, nu se poate altfel.
La final, după ce au învins, îmi imaginez mâinile pline de durere și amorțite ale lui Moise, dar și greutatea pe care au dus-o ceilalți ce l-au ajutat. Pentru orice biruință, trebuie să transpirăm, pe scaun nu merge.
Imaginați-vă suferința lui Hristos pe cruce, mâinile ridicate și prinse în cuie, fără ajutor din partea omului care de fapt L-a condamnat, a suportat totul, singur și numai El putea! Din dragoste pentru noi…
Cea mai grea luptă a câștigat-o Hristos, noi trebuie să încercâm să ținem steagul sus iar El ne va ajuta…

                                Alexandru_Fintoiu