Calea este Isus

Mila este caracteristica oamenilor cu esență din Dumnezeu în ei. Lazăr era sărac, bolnav și nemâncat iar bogatul a avut tot la dispoziție dar n-a avut milă. Pot să ardă grătarele în curte o viață întreagă, dacă nu arde Duhul lui Dumnezeu în tine cu dragoste pentru ceilalți e degeaba.
Poți avea cea mai scumpă mașină în parcare dacă nu ai dus pe nimeni în nevoie cu ea niciodată, nicăieri. Toți ne-am născut pe calea cea largă care e simplă și te duce din inerție. Nu trebuie să faci nimic pentru că valul te poartă încoace și încolo. Când se va sfârși însă viața, pierzi cerul.
Calea cea îngustă nu este populară, trebuie căutată, Dumnezeu vrea să vadă dorința ta. Până și credința este un dar care totuși, vine tot de la El. Bisericile noastre sunt pline de oameni care cunosc câte ceva despre Dumnezeu, doar că informația nu aduce viață nimănui. Calea cea îngustă te învață să îți schimbi prioritățile ca să poți deschide poarta cea strâmtă.
Cine intră pe ea, are viața. Când am întrebat pe cineva unde se va duce dacă va muri, mi-a zis că Dumnezeu știe. E adevărat, El chiar știe dar trebuie să știi și tu.
Hristos stă la ușile oamenilor și bate în fiecare zi. La El nu contează câte kilograme ai dacă ai credință. Nu contează nici dacă îți lipsește un deget dacă nu îți lipsește dorința după sfințenie. El nu alege oamenii în funcție de studii ci în funcție de dorința lor de a sta la dispoziția Lui
Înainte să înceapă Predica de pe Munte, Hristos a văzut că noroadele se țineau după El. Dumnezeu nu este indiferent la nevoile tale spirituale. A vrut să-i învețe care este Calea, Adevărul și Viața. După ce le-a vorbit, a trebuit să acționeze.
Calea este Isus, Adevărul ne este revelat prin Duhul Sfânt iar Tatăl ne dă viața.
Fiți plini de bine…

                        Alexandru_Fintoiu