Cand dragostea vorbeste!

Când dragostea nu se mai uită la televizor, revine în lumea reală. În lumea reală, să iubești este o provocare continuuă. Florile pe care le duci de 8 martie nu înseamnă nimic fără să fi arătat că îți pasă și înainte. Nici lui Dumnezeu nu îi spunem că Îl iubim făcând un gest frumos de câteva ori pe an, ci dovedindu-i continuu…
Dacă ești cu Dumnezeu în fiecare zi, atunci îi vei iubi și pe ceilalți în fiecare zi. Cununa iubirii de zi cu zi se manifestă și printr-un dar sau printr-o floare sau prin ce îi pasă ei dacă ne referim la ea. Timp probabil că nu o să mai fie prea mult să faci un gest.
Pe de altă parte, cineva spunea că, uneori, în simplitatea unui gest, vezi importanța unei persoane. Dorința lui Dumnezeu este să vedem cât de importante sunt persoanele de lângă noi, în fiecare zi. De 8 martie avem ocazia să arătăm că nu suntem niște ciobani cu toiagul în mână, ci niște gentlemeni.
Ne trebuie răbdare, bunătate, înțelegere și renunțare. Dacă le avem pe acestea suntem fericiți. Răbdarea se clădește în timp și cu efort. Nu o să fim inundați de ea dar o să fim binecuvântați de consecințele ei.
Până la urmă, să iubești înseamnă să lupți, să renunți la tine pentru celălalt, să te sacrifici. Aceasta este diferența dintre dragoste și egoism.
Unde este altruism este înțelegere. Dovediți, în lumea reală dragostea adevărată nu este ușoară dar este din Dumnezeu…

                                Alexandru_Fintoiu