Eliberat pentru viata

Bogații lumii se gândesc cum să trăiască pe Marte, de parcă ar vrea să trăiască veșnic. Își fac planuri de acum peste 30 de ani fără să realizeze că toată viața omului este în mâna lui Dumnezeu. Știința din zilele noastre a făcut de toate. A modificat genetic plante și animale, a ajuns la un nivel medical neîntâlnit până azi, la descoperiri imense, însă nu a reușit să adauge o clipă de viață în plus față de cât este scris tot de Dumnezeu.
Omul tinde spre veșnicie dar ea nu se poate dobândi decât prin Hristos. Asta este moștenirea Noului Testament. Calea, Adevărul și Viața sunt în Isus Hristos. Orice altă cale nu e bună. Orice alt adevăr nu există iar viața e doar în El.
Oricât ar încerca omul să sară peste asta este în zadar. Fiecare om care vrea are soluția pentru veșnicia lui fericită, Isus Hristos. Când a venit tânărul bogat la Isus cu întrebarea despre viața veșnică, a crezut că dobândirea ei este legată de forțele lui proprii și de capacitățile lui cu care s-a născut. Dacă ar fi fost așa Dumnezeu n-ar fi fost corect.
Nu există ceva ce un om poate face cu puterile lui pentru a ajunge în cer. Credința în Isus Hristos determină moștenirea vieții veșnice. Singurul lucru pe care îl poți face ca om este să-L alegi pe Isus. Când alții aleg să trăiasă viața asta trecătoare cum vor ei, tu alegi să o trăiești cum vrea Dumnezeu.
Nu e ușor să-L alegi pe Hristos. Înseamnă renunțare la tine însuți. Renunțarea este un proces care nu se desfășoară într-o clipă, ci în ani de zile. Renunțarea nu înseamnă finalul lucrurilor bune ci abolirea celor din care omul se hrănește cu clipe și din care iese nefericit dar de care este legat.
Liber în Hristos este deviza vieții noi. Sau eliberat de păcate…

                                Alexandru_Fintoiu