Trecatori dar vesnici

că cel mai mare nu trebuie deranjat de cel mai mic. Cel mare era Dumnezeu iar lui Dumnezeu îi place să fie deranjat de oamenii care fac lucruri frumoase.
Cei mai mulți nu-L deranjază pe Dumnezeu toată viața. Au viața lor, visurile lor, familia lor, problemele lor în care Dumnezeu nu prea are loc. Nici Hristos nu-i va deranja prea mult după viața asta, doar îi judecă și îi trimite departe de lumină.
Nu mi se pare nimic mai tragic decât să pierzi viața veșnică. Timpul oricum trece, oricum îmbătrânim și oricum la 80 de ani ți se pare că s-a dus repede. Tot așa ți se pare și când ești mai tânăr. Se duce și e important de aflat încotro se duce.
La bătrânețe aduni după tine lucruri pe care le-ai fi făcut și n-ai reușit sau lucruri care nu ți-au ieșit cum trebuie dar și momente reușite. Mai arunci câte o privire în urmă și te gândești cu nostalgie la tinerețe. Viața e compusă din momente care te influențează într-un fel sau altul. Totuși, clipele se duc, tot se duce și ce a fost nu va mai fi.
Nimic nu e mai trist ca viața și parcă nimic nu e mai frumos ca ea. Mai ales când lângă tine respiră Isus. Mai ales când te trezești vorbind cu El, făcând planuri împreună, lăudându-I numele sau binecuvântând.
Timpul trece și pentru cei fără Hristos și pentru cei cu El. Doar că la final, cei cu El se vor bucura fără să mai vadă timpul trecând. Omenește, veșnicia este greu de explicat. E ca și cum te bucuri într-una de cea mai frumoasă realizare a ta, bucurie ce nu se mai termină niciodată.
Interesant este că o bucurie întodeauna o împarți și cu alții ca să fie completă. Când e ceva ce te încântă spui și la alții. În veșnicie nu ești singur, se vor bucura și alții cu tine. Poate chiar tu le-ai dat vestea bună a iertării lui Hristos.
Anii îi vezi trecând cel mai bine în oglindă. Lumea îți schimbă viața trecătoare în tristețe veșnică, plâns și scrâșniri de măsele. Nu are ce să-ți dea altceva. Hristos îți schimbă viața trecătoare în veșnicie fericită. Și e tot ce poate să-ți dea mai frumos.
Tu ce alegi?

                                Alexandru_Fintoiu