Nu conteaza lucreaza!

Cei mai mulți cred că după ce au venit la Hristos, nu mai trebuie să facă nimic. Stau și se uită cum se irosește talantul. La fiecare om Dumnezeu dă câte ceva. Dar dacă ești chemat de Dumnezeu la mântuire, ești chemat și la slujire.
Nu contează banii. Ghedeon se considera sărac, dar acest lucru nu este un impediment să-L slujești.
Nu contează vârsta. Tot Ghedeon spunea că e cel mai mic din casa tatălui său. Dacă poți decide pentru mântuirea ta, Îl poți sluji pe Dumnezeu. Apostolul Pavel îi spunea lui Timotei ca nimeni să nu-i disprețuiască tinerețea.
Nu contează dacă ai aptitudini verbale. Dumnezeu se poate folosi de un cuvânt din partea ta ca să zidească pe cineva. Moise se văita că nu e un vorbitor bun, dar Dumnezeu a fost acolo să-l călăuzească.
Nu contează familia din care vii. Atât timp cât Dumnezeu te-a iertat, ești numai bun de cer. El nu se uită la eșecurile tale ci la ce poți deveni în Hristos. Saul se considera nevrednic pentru că făcea parte din cea mai mică seminție a lui Israel. Dumnezeu nu se uită la număr.
Nu contează că ești singur. Dumnezeu poate binecuvânta singurătatea ta și o poate transforma în binecuvântare. Trebuie doar să-L cauți și El îți va răspunde negreșit. Ilie zicea că a rămas numai el singur. Era deprimat, dar Dumnezeu l-a ridicat.
Dumnezeu are un scop cu viața ta și-l va realiza. Iona a fugit de lucrarea lui Dumnezeu dar a trebuit să călătorească în balenă ca să fie făcut să asculte. Planurile omului nu sunt și planurile Lui dar pot coincide dacă asculți de El.
Înmulțește talanții, cei din jur au nevoie de Isus.

                                Alexandru_Fintoiu